Rantalomalle käy perheen tie

torstai 20. kesäkuuta 2019
Tänä vuonna kesäloman suunnittelu jäi viime tinkaan. Liian paljon töitä ja mullistuksia. Emme ehtineet keskittyä lempiaiheeseeni, eli kesälomamatkaan. 

Huhti-toukokuussa alkaa kuitenkin ajatus rantalomasta kutkuttamaan. Muistelen lapsen kanssa viime vuotista Korfun reissua ja krooninen matkakuume alkaa taas keulia. Nyt on enää tartutettava matkakuume Ranskikseen.

Argumenttina lueskelen miehelle ärsyttävään valistavaan ääneen tietoa raskausviikoista. Raskaana olevaa tulisi kuulemma kohdella kuin kukkaa kämmenellä. Buahhaahhaa. Nyt olisi kuulemma hyvä aika nauttia hemmottelusta ja rentoutua. Vaikka nämä toimivat hyvänä perusteluna matkalle lähtemisen puolesta, ihmettelen, että miten saada maailma pysähtymään ympärilläni vain siksi, että vatsassani on kyttyrä, jossa potkii uutta elämää. Ajatus on kaunis mutta tuskin kenenkään työ-, opiskelu- tai perhevelvollisuudet mihinkään kaikkoavat raskauden toteamisen jälkeen?  


Oranssipyrstöinen halpalentoyhtiö on tarjonnut muutamana vuonna lentoja lomakohteisiin hampurilaisaterian hinnalla. Ajattelen olevani auttamattoman myöhässä loppukeväällä ja kaikkein kohtuuhintaisten lippujen jo menneen. Avatessani sivun, huomaan olleeni väärässä. Kausi alkaa jo kesäkuussa, vaan ranskalaisten lomat vasta heinäkuussa. Juhannuksen kieppeillä lippuja on vielä vaikka minne lapsiperhekohteisiin. Kreetalle, Korfulle, Mallorcalle ja vaikka minne! Jeee!!!

Mielen kompassi kallistuu ajatukseen Mini-Espanjasta. Klikkaamme lennot Mallorcalle. Ihan 14 eurolla ei tänä vuonna päästy mutta kalleinkin lippu oli 62 euroa. Siihen tulevat lisähinnaksi matkalaukut molempiin suuntiin, jotka eivät sisälly hintaan.

"Mahtuuhan masuvauva uimapukuun?", tutkailee tuleva iso-sisko huolissaan, kun näkee minun kiskovan bikinitoppia pallovatsan peitoksi. "Ei kai se mene lyttyyn?". Turhan kireä toppi?


Lähtö koittaa tänään. Vielä pitäisi käydä ostamassa lapselle uv-suojavaatteet rantaleikkeihin ja sitten kaikki lomahankinnat alkavat olla valmiina. 

"Tahtoisin sellaisen, mikä laitetaan mahan ja selän ympäri näin", selittää lapsi innoissaan käsillään huitoen. Ai uimarenkaan? Eli sekin ostoslistalle. "Niin, ja masuvauvalle uimavaipat." En tiedä mistä ipana edes muistaa uimavaipat, kun niitä ollaan käytetty viimeksi kaksi vuotta sitten. Asia tuntuu silti olevan tärkeä.

Nyt koko perhe kihisee lähdön riemusta.

Nautitaanko teillä Suomen suvesta vai voittaako rantaloma kesämökkeilyä kuitenkaan? Oikein ihanaa ja onnellista juhannuksen aikaa ja kesälomaa kaikille, missä ikinä se vietetäänkään! :)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti