Vihreää sumua ja tuulisia päiviä

keskiviikko 13. maaliskuuta 2019
Juosta lönkytellessäni aamupäivällä Pariisin laidalla vihreää sumua puiden ympärillä ihaillen, on päällimmäinen tunne vapaus. Vapaus mistä? Suomessa liukastelin kylmästä hytisten paikasta toiseen ja henkinen pito elämästä oli samaa luokkaa kuin lenkkarilla pääkallokeleillä. Voiko pelkkä lauhkeampi ilma saada aikaan näin hyvän olon, vai onko aihe paljon monisyisempi kuin päällimmäinen tunne?


Paluu Pariisiin oli sääolosuhteiltaan verrattavissa hyppyyn suoraan suomalaisen toukokuun alkuun. Vaikka puiden lehdet ovat valtaosin vasta haavekuva silmissä, on osa kasvillisuudesta jo villiintynyt keväästä. Juoksulenkkikin tyssäsi ihastuneeseen huokailuun, kun vaaleanpunainen kukkaloisto huumasi kesken matkan. Ilmaa nuuhkien imin sisääni kevään hurmaa.

Pulkasta päästyään lapsi löysi uudelleen potkulautansa. Jostain syystä Pariisissa suositaan potkulautoja enemmän kuin polkupyöriä. Lyhyemmät välimatkat ja kapeammat tiet selittävät tätä osin. Ja sitten se, että potkulauta on huomattavasti näppärämpi työntää vessan nurkkaan kuin polkupyörä, sillä kaikissa taloissa ei suinkaan ole ylellisyyttä nimeltä pyöräkellari.


Sunnuntaina kaikki leikkipuistot pysyivät suljettuina. Sää oli kuin morsian. Syy oli kuulemma tuulessa. Joku vallankumouksellinen oli onneksi ottanut oikeuden omiin käsiinsä ja murtanut auki yhden leikkipuiston portit. Maanantaina ja tiistaina lasten puistot tultiin taas sulkemaan kesken leikin. Pilliinsä puhkuva vartija kertoi Pariisin kaupungin olevan velvollinen sulkemaan kaikki leikkipuistot tuulen yltyessä liian navakaksi. Puiden oksat voivat tippuessaan vahingoittaa lapsia. 

Siirryimme viereiseen Luxembourgin puistoon, joka valtavasta pinta-alastaan ja puumäärästään huolimatta sai pysyä auki. "Keväällä tulee aina", purnasin ihmetellen logiikkaa kahden naapuripuiston välillä. Ehkä aikuisia ei niin haittaa jos saa oksasta päähän.

Hoitoon paluu sujui hyvin. Ovella kaikki lapset pussailivat toisiaan jälleennäkemisen riemussa. "Bozhuu bozhuu" suhisivat pikkusuut suukkojen lomassa bonjour-tervehdyksiä.

Ihanaa olla kotona. Kaikki hyvin aurinkokuninkaan valtakunnassa.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti