Mitä 2-vuotias tarvitsee rantalomalle?

maanantai 25. kesäkuuta 2018
Tammikuun pimeydessä Ranskis hihkaisi, Ça y est, Easyjetin kesäliput ovat tulleet myyntiin! Halpalentoyhtiö möi 17 eurolla yhdensuuntaisia lippuja muun muassa Korfulle, Mallorcalle, Kreetalle ja muutamaan muuhun rantakohteeseen. Huh, miten tuollaisia hintoja voi muka vastustaa?! Näihin hintoihin tuli tietysti lisätä matkalaukut (40€/ suunta!), ruuat, mielenrauha jne. Mutta silti, loppuhinnaksi kolmelta aika edullinen paketti.

Tiistaina suuntaamme Korfulle kahdeksi viikoksi lillumaan veteen ja syömään kreikkalaista salaattia koko vuoden tarpeiksi. (Ei, se ei maistu samalta täällä. Ehkä jos saisi auringon kypsyttämiä jättiläistomaatteja ja lotraisi oliiviöljyllä oikein kunnolla.) Ihanaa päästä pois Pariisin pölyistä merituulen puhalleltavaksi.

Eilen marssimme Decathloniin, paikalliseen urheiluvälineliikkeeseen ostamaan rantavermeet. Aurinkosuojahattu, uintihaalari, arskat ja kengät. Näissä varusteissa napero viettänee tulevat kaksi viikkoa. Aurinkorasvaa pullotolkulla, hiekkaleluja saa kohteesta. 


Odotuksissa silmää hivelevää maisemaa, aamukahveja parvekkeella ja helteisiä rantapäiviä. Kaskasten siritystä, lapsen riemua ja kiireettömyyttä. Ja hyvää ruokaa niin, että vatsanahkaa kiristää. Pakkaan muutaman Suomesta roudatun hömppäkirjan matkaan ja räikeän väristä kynsilakkaa. Naperon nukke ja satukirjat on muistettava.

Yksi projektikin on lomalla mielessä, nimittäin taaperon vaippavieroitus. Kotona homma sujuu hienosti mutta hoitopäivien jälkeen napero ei luopuisi vaipastaan ja itkee "tahtoo jaipan!". Katsotaan miten onnistuu.

Lento lähtee kukonlaulun aikaan, kuten lomalennot yleensä. Taksi hakee kotoa 3:40 yöllä. Puen lapselle sellaisen pyjaman, jossa voin kantaa nukkuvan nyytin suoraan taksiin niine hyvineen. Valvottu yö ei ole omiaan nostamaan tunnelmaa mutta lomafiilis pyrähtää nousuun turkoosin meren ajattelusta. Tai viimeistään sen löytämisestä.


Toivon mukaan muistan hellehatun. Vaikka niitä saa kohteesta lisää, alkaa hattuja olla tarpeeksi kymmenpäiselle rantahirviölle. Kahvinkeitin latinkiin edellisenä iltana, laukut valmiiksi oven viereen ja viimeinen varmistus, että kaikkien passit on pakattu.

Valmista tuli. Oikein aurinkoista ja kesän riemun täytteistä viikkoa kaikille 😁.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti